Dagboek van een landjonker

PDF-file by Benno Barnard

Dagboek van een landjonker PDF ebook download Benno Barnard doet me denken aan Maarten van Rossum, de man die bromt en gromt en op veel dingen geen vrolijke kijk heeft maar tochaf en toe verrassend meelevend en bewogen blijkt te zijn.
De ene keer toont Benno Barnard zich een bevlogen mens die zich verwondert over wat hij ziet en meemaakt, de andere keer is een zeer gekweld persoon aan het woord die zich druk maakt om de banaliteit en stupiditeit van mensen en het leven.

Benno Barnard explosief,wisselend van stemming enuitgesproken, soms zelfs tegen het agressieve aan. Hij herhaalt zichzelf ook meerdere keren als hij het weer over zijn geliefde onderwerpen heeft. Het is geen vloeiend geschreven dagboek zoals de dagboeken van Hans Warren zijn. Het zijn ook geen humoristische overpeinzingen zoals Gerard Reve met zijn 'brieven aan ...'schreef. Veel humor is er sowieso niet te vinden in dit dagboek, hooguit enkele opmerkingen die je doen glimlachen. Waarschijnlijk is het ook door de weinige humor dat ik het boek soms even weg moest leggen. Dan werden alle zware, heftige, aanvallende gedachten me even teveel. Benno Barnard neemt mogelijk zichzelf soms wat te serieus ondanks de vele zelfrelativeringen die ook in het boek voorkomen.

Het is een boeiend, zeer intelligent mens die het zichzelf, en denkelijk soms zijn omgeving, niet makkelijk maakt. Daarom zal ik niet durven zeggen dat iemand het graag zal lezen, maar wel dat iemand geraakt kan worden door de woorden en gedachten van deze zeer intens levende man.

eBook Dagboek van een landjonker

FilenameFormatSizeDownload
dagboek_van_een_landjonker.pdfPDF7.4 Mb
dagboek_van_een_landjonker.rarRAR-archive6.66 Mb
dagboek_van_een_landjonker.torrenttorrent0.08 Mb